ÎNCHIDEREA TEMPORARĂ A SITULUI

INFORMARE PENTRU TURIȘTI

În perioada 2-31 octombrie 2017 accesul vizitatorilor în situl arheologic Sarmizegetusa Regia – Grădiștea de Munte va fi oprit.

Această măsură a fost luată din cauza faptului că în perioada amintită vor fi executate lucrări în interiorul sitului arheologic, pentru implementarea proiectului: ÎNTREȚINERE, RESTAURARE, CONSERVARE LA MONUMENTUL ISTORIC SARMIZEGETUSA REGIA-GRĂDIȘTEA DE MUNTE (ÎNLOCUIRE STÂLPI DIN LEMN LA MARELE TEMPLU CIRCULAR, ÎNLOCUIRE GARD METALIC CU GARD DIN LEMN LA DRUMUL PAVAT).

Ținând cont de aceste aspecte, rugăm turiștii care vor să viziteze Sarmizegetusa Regia să manifeste întelegere, să țină cont de această decizie a Consiliului Județean Hunedoara și să își reprogrameze vizitele organizate în această perioadă.

Celelalte Cetăți Dacice ( Costești-Blidaru, Costești- Cetățuie și Piatra Roșie) pot fi vizitate neavând nici o interdicție de acces.

ATENȚIE! Situl arheologic Sarmizegetusa Regia va fi închis!

Serviciul Public de Administrare a Monumentelor, vă comunică faptul că în perioada 12 martie – 22 martie, situl arheologic va fi închis publicului, de asemenea va fi închisă și expoziția „Inima Aurului Dacic”. Vă aducem la cunoștință că există posibilitatea prelungirii perioadei de închidere a sitului. 

Măsura a fost luată ca urmare a deciziilor luate în Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19.

Desfășurarea activității cu publicul în cadrul Serviciului de Administrare a Monumentelor Istorice Deva, se poate face folosind datele de contact ale instituției: 

Telefon: 0245 211350 (int.164) / 0731380110 

E-mail: cjsarmi@yahoo.ro